Wat wil Heel Jong Woerden Bakt?
Heel Jong Woerden Bakt wil jonge Woerdenaren tussen de 14 en 20 jaar van allerlei nationaliteiten (geboren en getogen of helemaal nieuw in Woerden) uitdagen. Duik in de recepten van je ouders, grootouders, je land van herkomst of internet of verzin helemaal zelf een recept. Bak daarmee een taart waar lekkerbekken van smullen!

Heel Jong Woerden Bakt wordt georganiseerd om jongeren uit allerlei landen met elkaar te laten kennismaken, te verbinden, elkaars lekkernijen te proeven en vrienden te worden. We helpen je je baktalenten te ontwikkelen!

 Hoe werkt ‘t?
Heel Jong Woerden Bakt begint met een voorronde. Daar moet je je eerst voor inschrijven. Je kunt je inschrijven tot 31 oktober 2018.

 De workshops
De workshops worden gegeven op professionele locaties in Woerden, begeleid door  bakkers, patissiers en chef-koks: échte vakmensen! Tijdens de workshops wordt samengewerkt, geproefd, geleerd en ongetwijfeld veel gelachen.  Alle kandidaten gaan door naar de finale. Voorwaarde is wel dat je er tijdens alle workshops bij bent!

 De finale
De finale is een feestmiddag met publiek en media waar de kandidaten hun absolute  topshowbaksel aan de jury voorzetten. De bekende Woerdenaar Maarten Tuit gaat deze middag presenteren. Maar veel belangrijker: een zeer vakkundige jury proeft en beoordeelt de topstukken. Aan het eind van de middag wordt de winnaar bekend gemaakt. En dan is er natuurlijk ook een fantastische prijs te winnen!

Op 12 november 2018 kun je je baksel inleveren. De baksels worden beoordeeld door een vakkundige jury. Die selecteert 8 nieuw-Woerdense en 8 oud-Woerdense jongeren voor de workshops en de finale.