Je ingeleverde baksel worden door de jury beoordeeld op de volgende criteria:

 Algemeen:

  • Afwerking/verzorging: hoe ziet je baksel eruit; is het netjes verzorgd?
  • Uitwendige kleur: heeft je baksel een lekkere kleurtje?
  • Smaak buitenzijde: smaakt de buitenkant van je baksel lekker?
  • Hanteerbaarheid: is je baksel goed te hanteren?

 Basis(drager):

  • Structuur: heeft de basis  van je baksel een prettige structuur?
  • Eeteigenschappen: is de basis  van je baksel  fijn om te eten?
  • Smaak: heeft de basis van je baksel een lekkere smaak?

 Vulling:

  • Verhouding: hoe is de verhouding vulling/basis?
  • Kleur: heeft je vulling een prettige kleur?
  • Eeteigenschappen: is de vulling fijn om te eten?
  • Smaak: heeft de vulling van je baksel een lekkere smaak?

Algemene indruk